היום (ראשון 22/10/23) נערכה הערכת מצב בהשתתפות ראש המועצה ובעלי התפקידים המרכזיים. לפני פירוט עיקרי הדברים, נציין כי בשלב זה מערכת החינוך בלהבים לא חוזרת לפעילות ולא יתקיימו לימודים מחר (שני 23.10.23). החלטות באשר לימים הבאים יתקבלו בהערכת המצב שתתקיים מחר בבוקר.

החלטות באשר לימים הבאים יתקבלו בהערכת המצב שתתקיים מחר בבוקר.
1. סוף שבוע שקט עבר על היישוב, לרבות התפילות בבתי הכנסת.
2. נמשכת הפריסה המעובה של כוחות הביטחון ביישוב, ובכלל זה הנוכחות בשערים והסיורים הממונעים והרגליים.
3. נמשכת שהייתם של יחידות צבאיות ביישוב.
4. מערכת הצופרים ביישוב נבדקת באופן קבוע והיא תקינה.
התרעות פקע"ר הן מדויקות מבחינת חלוקה לאזורי התגוננות, כך שייתכן מצב של התרעה שמתקבלת ביישוב סמוך, אשר אינה נשמעת אצלנו.
5. המועצה פנתה למשרד לביטחון פנים לקבלת סטטוס "יישוב זכאי" לצורך הקלה על קבלת רישיון פרטי לנשק ועושה כמיטב יכולתה על מנת לקדם ולזרז את מתן האישור.
6. בשלב זה אין שינוי במדיניות פיקוד העורף באשר לחידוש הלימודים במוסדות החינוך.
אם יהיו שינויים, יילקחו כל השיקולים בחשבון ותתקבל החלטה מועצתית בנושא.
7. כיתת הכוננות ממשיכה בהתארגנותה ובטיוב יכולותיה.
8. פורסמה הודעה על האיסור להעלות לאוויר רחפנים וטיסנים למטרות פנאי ותחביב בתקופת המלחמה בכל הארץ, וזאת אחרי שהתקבלו דיווחים תושבים על רחפנים שעוררו את חשדם במהלך הסופ"ש.
9. המועצה פעילה באופן שוטף. הכניסה למבנה המועצה דרך הדלת האחורית הקרובה למרכז ההפעלה.
10. מעבר לפעילות המועצה, קיימת מגמה מבורכת של יוזמות קהילתיות בכל התחומים כגון הדרכה במתן עזרה ראשונה, חינוך, איסוף מוצרי מזון וכד'. המועצה מעוניינת להכיר ואף לתמוך ביוזמות אלה.
נבקשכם ליידע בדבר יוזמות שלכם דרך מוקד 106.
11. בשלב זה מתארחות ביישוב 9 משפחות מפונות.
המועצה חוזרת על בקשתה לעדכן את המוקד בדבר כל משפחה נקלטת על מנת שנוכל לתת לה מענה ולסייע.
12. מסרוני ניסיון נשלחו היום בשעה 16:00 לכל בתי האב בלהבים על מנת לדייק ולהרחיב את מאגר מספרי הטלפון לשליחת הודעות חירום. פרטים נוספים בקישור>>
אם ברצונכם להוסיף למאגר מספר טלפון נייד של בן/בת משפחתכם (מעל גיל 18), שלחו הודעת וואטסאפ לנייד 0586272465
מוקד הישוב זמין לכם כמרכז מידע 24/7 וערוך לתת לכם מענה מוסמך ולהעביר את פניותיכם למחלקות השונות.
חיוג מקוצר: 106
קווי: 08-6165357