16.1.2024 – סיור בלהבים עם שר העלייה והקליטה ח"כ אופיר סופר

16.1.2024

בהמשך לפגישה שקיימנו בשבוע שעבר עם שר העלייה והקליטה ח"כ אופיר סופר בלשכתו בירושלים, הגיע היום השר לסיור בלהבים בהזמנת ראש המועצה, כדי להתרשם מקרוב ממה שיש לנו להציע לקהילות היהודיות מהעולם, המתעניינות בעלייה ארצה ממניעים ציוניים ועל רקע האנטישמיות שהן חוות בתפוצות.
ראש המועצה ערך לשר סיור מודרך בלהבים והציג בפניו את יתרונותיו של היישוב ואת נכונותם של התושבים להירתם ולסייע בקליטת העולים מארה"ב וצרפת, המגלים עניין במגורים באזורים איכותיים בארץ.
מבחינת להבים זוהי הזדמנות פז לקחת חלק בפרויקט ציוני ולקלוט ביישוב תושבי קבע המעוניינים בהשתלבות מלאה בקהילה.
חשוב להבין שהקהילות הללו רגילות לאיכות חיים גבוהה בפרברים, כך שלהבים הוא יישוב שיכול להתאים להן בשל היותו יישוב קהילתי מהמבוססים בארץ, הנגיש לצירי תנועה מרכזיים ולתחנת רכבת, עם מתקני ספורט, מתנ"ס, מועדוני תרבות, פעילויות קהילתיות, דיור מוגן ועוד.
שר העלייה והקליטה התרשם מהסיור ביישוב, הביע נכונות להתקדם והציע את עזרתו מול רמ"י בהקצאת קרקעות ייעודיות ביישוב עבור העולים.
אנו ממשיכים לקדם את היוזמה ובשבוע הבא ניפגש עם יו"ר הסוכנות היהודית האלוף במיל' דורון אלמוג.
באשר לקליטת קהילות מהעוטף:
חשוב להבין שהעדיפות של המפונים היא לעבור לבתים זמניים וזמינים מיידית (כמו בבניינים בקרית גת ובערים נוספות), לקיבוצים או ליישובים שערוכים להעמיד עבורם בתים זמניים תוך פרק זמן קצר (כמו בעומר ששם היו תשתיות מוכנות ולא קרקע שייקח חצי שנה להכשיר אותה, כפי שיש אצלנו).
נוסיף לעדכן אתכם בהתפתחויות.
תמונה בה מופיע ראש מועצת להבים יוסי ניסן יחד עם עם שר העלייה והקליטה ח"כ אופיר סופר