שבוע טוב. להלן סיכום עיקרי הנושאים שעלו בפגישה בנושאי ביטחון שהתקיימה ביום שישי, בהשתתפות תושבים, חברי ועדת ביטחון בראשות ראש המועצה, קב"ט היישוב, מפקד כיתת הכוננות, היקל״ר ומפקד משטרת רהט וסגנו.

שבוע טוב.

בפגישה ניתנה סקירה על מה שנעשה עד כה ועל מה שמתוכנן, מפי קב״ט היישוב וראש המועצה.
1. אבטחת שערי היישוב תמשיך להתבצע עם מאבטחים חמושים 24/7.
2. מפקד משטרת רהט חזר על ההתחייבות להמשיך להעמיד לטובת להבים ניידת משטרה 24/7.
3. נושא הסוסים והצילומים: בהערכת מצב של תחנת רהט, שכללה תחקור, נשללה האפשרות שמדובר בפעילות חבלנית עוינת. מענה יינתן בזמן אמת.
4. המועצה התקשרה עם בעל ציוד מכני כבד לשעת חירום.
5. נושא היריות והאופנועים:
אמש (ליל שישי) בוצעה פעילות כנגד התופעה בשת"פ ניידת מתנ"א וכוחות נוספים, כולל במרחב להבים. לרבות כביש 31 ובסיוע ניידת נוספת.
הפעילות תימשך.
6. בשבוע הבא ייערך כנס הקמה לכיתת כוננות מס' 2 והצגה של תכנית הגנה 360 ליישוב בשיתוף כל הגורמים: משטרה, כיתת הכוננות, משמר השכונה, פיקוד העורף, המשמר האזרחי, כוחות הרפואה והמוקד היישובי.
7. המועצה נמצאת בתהליך רכש של ציוד הגנה, לרבות אפודי מגן קרמיים וקסדות, שאמור להגיע לארץ בזמן הקרוב.
8. אמבולנס נוסף עם שני פרמדיקים הוצב ביישוב.
9. המועצה פועלת להקמת נשקייה ולהגדרת היישוב כיישוב זכאי לנשיאת נשק.
11. בימים אלה מוקם בסיס מתנדבי מג"ב ביישוב.
נבחר מפקד בסיס והתושבים מוזמנים להצטרף דרך טלפון 106.
12. המועצה רכשה חבילת הודעות נצורות, כדי שניתן יהיה לשלוח אותן בזמני חירום לכל התושבים, ללא תלות ברשת האינטרנט.
13. המועצה החלה בהליך רכש של רחפן מקצועי עם ראיית לילה שישדר למוקד.
* העלאת רחפנים על ידי תושבים בתקופה זו אסורה!
14. המועצה הגישה בקשה להגדרת הישוב כ״ישוב זכאי״ המקנה לתושבים אישור להחזיק נשק אישי.
15. המועצה דאגה לחמש את כל חברי כיתת הכוננות.
בנוסף קיבלה המועצה כלי נשק ארוכים נוספים שישמשו את מתנדבי המשמר האזרחי בזמן תורנותם ואת חברי כיתת הכוננות מס׳ 2 שהוקמה.
16. מתקיים הליך רכישה של שערים בלתי עבירים, שיוצבו בקרוב בכניסה ליישוב.
17. היישוב ממשיך לארח יחידות צבא.
18. המועצה ממשיכה להתעדכן ולהתאים עצמה למצב עם כוחות הביטחון והתושבים.
19. פגישות נוספות עם תושבים ייערכו בקרוב גם בפורומים רחבים יותר.
* נקודות חשובות שהועלו על ידי התושבים, יילקחו בחשבון בתפיסת האבטחה של היישוב.
אנו מודים לכל מי שהגיע לפגישה.
שבוע טוב ובטוח לכולם.