מכלול אוכלוסייה בחירום של המועצה, עוסק בימים אלה במתן שירות רציף לתושבי להבים ולמתפנים מהעוטף שמתארחים ביישוב בתקופת מלחמת "חרבות ברזל".

בימי שגרה נקרא המכלול "המחלקה לשירותים חברתיים" וצוותה המסור מטפל באוכלוסיות המיוחדות, בוותיקי היישוב, בריכוז פעילויות המתנדבים, בהנגשת שירותי רווחה ודת לתושבים ועוד.
בתקופה זו פועל צוות המכלול ברגישות ובנחישות, בשאיפה להגיע לכל תושב ותושבת שזקוקים לתמיכה ולמענים בשלל מצבים אישיים, משפחתיים, רגשיים וחברתיים.
המכלול מסייע למשפחות עם צרכים מיוחדים, מתאם ביקורי הפגת בדידות בבתי קשישים חסרי עורף משפחתי, מבקר את משפחות המתפנים ומתאים עבורם מענים ייחודיים, ממפה צרכים בתחומי רפואה ורווחה, מרכז את גיוס המתנדבים ליחידות השונות, לרבות ביטחון, צח"י, סע"ר, דת, רפואה ורווחה, מתואם עם "הקהילה התומכת" שנותנת מענה אישי לוותיקים, מרכז את פעילותם של נאמני הרחוב (וכן.. נשמח למתנדבים/ות נוספים שרוצים להיות נאמנים ברחוב שלהם).
את המכלול מנהלת אורי אלימלך והצוות כולל את העו"ס הקהילתית בתיה סיטי, התקציבאית והיועצת לקידום מעמד האישה דורית פחימה, עו"ס לסדרי דין שירן בן שימול, עו"ס משפחות טל מרקוס, עו"ס ותיקים וצרכים מיוחדים שירי ריפא, רכזת ההתנדבות דורית בר חן ורכזת המועדון לקשישים דפנה עזוז.